Välkommen till "Öppet hus" på torvtäkten Kaartivuoma

Nyfiken på hur ett modernt torvbruk fungerar? Vi på Neova bjuder in till ett ”Öppet hus” på vår torvtäkt Kaartivuoma som ligger i Haparanda kommun. Vi vill visa er torvens möjligheter och bjuder därför in till en eftermiddag där vi även visar upp våra moderna torvmaskiner och traktorer.

Mer än 30 års erfarenheter av torvbruk har gett oss stora erfarenheter som vi vill dela med oss av och öka kunskapen om torv och hur ett modernt torvbruk fungerar idag.

Torv är en viktig energikälla, och då inte bara ur ekonomisk synvinkel. Om torven skördas och nyttjas på rätt sätt, kan vi skapa både arbetstillfällen och energi, men även minska det koldioxidläckage som uppstår ur tidigare påverkade/dikade torvmarker.

Under aktiviteten kommer vi att presentera vårt företag Neova, berätta historiken om torvtäkten Kaartivuoma, förklara och visa hur produktionen av torv går till. Förutom detta kommer vi också att berätta om ansökningsprocessen vid en ny torvtäkt, från lokalisering till färdigt tillstånd. Vi kommer även visa hur området kan komma att se ut efter avslutad produktion när vi efterbehandlar till antingen våtmark eller skogsmark.

Våra egna torvexperter är på plats för att bland annat ge svar på frågor som:
Vad är torv?
Hur fungerar ett modernt torvbruk?
Vad händer efter att täkten har skördats klart?

Datum: Tisdagen den 7 juli, 2015
Tid: Öppet hus mellan kl 15.00-19.00
Plats: Torvtäkten Kaartivuoma

Varmt välkomna!

Vägbeskrivning till Kaartivuoma: Åk Riksväg 99 ca 33 km norrut från Haparanda eller ca 36 km söderut från Övertorneå. I Korpikylä ser du Neova-flaggor och svänger västerut, åk grusvägen in till myren. Följ parkeringsanvisningar när du kommer fram.Värme

Allt fler svenskar efterfrågar värme från förnyelsebara bränslen. Neova...

Torv

Torv är ett förnybart lokalt bränsle och utmärkt jordprodukt. Neova har...