Välkommen till "Öppet Hus" på torvtäkten Gräsmyrarna i Bräcke kommun

Nyfiken på hur ett modernt torvbruk fungerar? Vi på Neova bjuder in till ett "Öppet hus" på vår torvtäkt Gräsmyrarna i Bräcke kommun i Jämtlands län. Vi vill visa er torvens möjligheter och bjuder därför in till en dag där vi även visar upp våra moderna torvmaskiner och traktorer.

Mer än 30 års erfarenheter av torvbruk har gett oss stora erfarenheter som vi vill dela med oss av och öka kunskapen om torv och hur ett modernt torvbruk fungerar idag.

Torv är en viktig energikälla, och då inte bara ur ekonomisk synvinkel. Om torven skördas och nyttjas på rätt sätt, kan vi skapa både arbetstillfällen och energi, men även minska det koldioxidläckage som uppstår ur tidigare påverkade torvmarker.

Neovas torvexperter är på plats och ger svar på frågor som: Vad är torv? Hur fungerar ett modernt torvbruk? Hur går förberedelserna till? Vad händer efter att täkten har skördats klart? Vi visar även hur maskiner och utrustning ser ut.

Datum: Torsdagen den 26 juni 2014
Tid: Öppet Hus mellan kl. 13.00 - 19.00
Plats: Gräsmyrarna (skyltat utmed väg i byn Ocksjön).

Vi bjuder på enklare förtäring.

Varmt välkomna!

Se kartor till Gräsmyrarna i bifogade filer

Bifogade filer: 


Värme

Allt fler svenskar efterfrågar värme från förnyelsebara bränslen. Neova...

Torv

Torv är ett förnybart lokalt bränsle och utmärkt jordprodukt. Neova har...